in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Days Gone na PC-u neće imati ray tracing efekte

Novi detalji

Ekipa Sony Bend otkrila je sve detalje PC porta svoje igre Days Gone, potvrdivši što će sve biti dostupno, a što neće.

Ostalo je još deset dana do izlaska Sonyjeve igre Days Gone u izdanju za PC platformu. Do sada su pojedinosti PC verzije uglavnom bile poznate, no sada je Bend Studio detaljno pojasnio sve što bi moglo zanimati igrače na PC-u.

Potvrđeno je tako još jednom da će Days Gone na PC-u uključivati sve DLC sadržaje koji su naknadno objavljeni u verziji za PlayStation 4, a to su Survival i Challenge Mode, dodatni dizajnovi za Deaconov motocikl te New Game Plus opcija.

Ponovljeno je da će igra imati podršku za 21:9 i 32:9 monitore, što podrazumijeva prilagodbu sučelja i režiranih animacija. Otkriveno je da će igra podržavati istovremeno kontroliranje različitim uređajima, dakle možete ju igrati mišem/tipkovnicom i kontrolerom u isto vrijeme – premda to valjda nikome nije praktično, ali eto – postoji ta mogućnost da npr. kombinirate kretanje kontrolerom i upravljanje kamerom pomoću miša. Što se kontrolera tiče bit će podržani svi, od DualShocka 4 preko DualSensa do Xboxovih gamepadova, Switch Pro i Steam kontrolera, navodi hcl.hr.

Ono što Days Gone neće podržavati u verziji za PC jesu ray tracing efekti. S obzirom na činjenicu da je igra prvotno rađena za PlayStation 4, a ovdje se radi o portu, Sony Bend nije se odlučio na neke drastične zahvate poput dodavanja ray tracinga. Nažalost, ništa neće biti ni od podrške za Nvidijinu DLSS tehnologiju, što bi moglo razočarati one koji se vole igrati na visokim rezolucijama.

Otkriveno je kako neće biti prebacivanja snimljenih pozicija iz PS4 verzije u PC verziju, a ni obratno.

Što se opcija tiče, FOV će se moći postaviti maksimalno na 100 stupnjeva, zamućenje slike će se moći isključiti, itd. Evo pune liste grafičkih postavki u PC verziji Days Gonea: