in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Tvorci Crash i Spyro igara prebačeni na rad na Call of Duty: Warzone

Oglasili se iz Activisiona

Ekipa Toys for Bob nova je “žrtva” tvrtke Activision. Umjesto da rade na Crashu Bandicootu i Spyri, sada su prebačeni na Call of Duty.

Ranije ove godine tvrtka Activision pripojila je studio Vicarious Visions ekipi iz Blizzarda, što je označilo kraj jedne ere jer oni više neće raditi na serijalu Tony Hawk’s Pro Skater i Crash Bandicoot.

Svega nekoliko mjeseci kasnije sličnu stvar Activision radi sa razvojnim timom Toys for Bob, koji je napravio odlični Crash Bandicoot 4 i preradu igara iz Spyro trilogije.

Taj tim nije postao drugog studija, ali isto tako više neće raditi ni na Spyro ni na Crash serijalima – premda su s oba napravili fantastičan posao. Nagrada za to im je to da postaju studio koji će raditi dodatne sadržaje za Call of Duty Warzone u njegovoj trećoj sezoni.

Ne znači to da će se tim poslom baviti zauvijek, no kad je u pitanju tvrtka Activision, to je procedura koju smo viđali više puta. Tvorci Tony Hawk’s serijala iz studija Neversoft tako su nestali upravo kad su počeli raditi na Call of Dutyju, a slično se dogodilo i s ekipom Raven Softwarea, koja je nekoć radila originalne igre (Soldier of Fortune, Heretic, Singularity), no otkako su prebačeni na Call of Duty zadnjih 12 godina nisu radili ništa drugo.

Usput rečeno, na Call of Duty franšizi sada rade skoro svi Activisionovi studiji osim Blizzarda, a to su: Infinity Ward, Treyarch, Sledgehammer, Raven Software, Beenox, High Moon i sada Toys for Bob.

Čini se kako se prebacivanje studija na Call of Duty nije svidjelo baš svim zaposlenicima Toys for Boba. Neki su otišli svojom voljom, a neki su otpušteni. Iz Activisiona se još nisu očitovali o ovoj situaciji.

UPDATE: Oglasili su se iz Activisiona, tvrdeći kako izvještaji o otpuštanjima zaposlenika nisu istiniti. Kažu kako nisu smanjili broj zaposlenika studija nego sada imaju nekoliko otvorenih pozicija. Isto tako poručuju kako ovime neće stati podrška za Crash Bandicoot 4 nego će se na tome raditi paralelno sa sadržajima za Warzone.