Unsplash
in , ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Stiglo upozorenje: Mogli biste imati problema s kupovanjem igara na PS4 i PS5 konzolama ako koristite kartice

Sony upozorava

Korisnicima PlayStation konzola stiglo je upozorenje da bi možda mogli imati problema u kupovanju digitalnog sadržaja ako za plaćanje koriste kartice.

Registrirani korisnici PlayStationa ovih dana dobivaju obavijest o tome da bi prilikom kupovanja digitalnih sadržaja preko PlayStation Store na PS4 i PS5 konzolama mogli naići na potencijalno odbijanje plaćanja pomoću kreditnih i debitnih kartica. Razlog za to leži u uvođenju novih sigurnosnih mjera kojima se nastoji utvrditi da je osoba koja vrši internetsku transakciju doista nositelj načina plaćanja.

Obavijest prenosimo u nastavku:

“Banke, kartične kuće i platne institucije u postupku su usklađivanja svojih sigurnosnih mjera sa PSD2 standardima. Novi sigurnosni standard nosi naziv 3DS. 3DS će od kupaca tražiti dodatnu sigurnosnu provjeru tijekom platne transakcije, poput unosa jednokratne lozinke (koju će primiti na mobilni telefon) ili davanja odgovora na sigurnosno pitanje.

Nažalost, dok se ove promjene usvajaju, neuspjele 3DS autentifikacije mogu uzrokovati odbijanje plaćanja na igraćim konzolama, uključujući PS4 i PS5. Očekujemo da će ovo više utjecati na kreditne i debitne kartice nego na PayPal i druge nama prihvatljive načine plaćanja. Ovo neće utjecati na iskorištavanje koda vaučera.”

Kako da nastavim kupovati digitalni sadržaj za PS4 ili PS5?

I dalje biste trebali uspješno obavljati kupnje na konzoli pomoću PayPala ili drugog alternativnog načina plaćanja. Također možete na svojoj konzoli kupovati bonove za nadopunu Novčanika, a zatim ta sredstva koristiti za kupnju.

Osim toga, na nekonzolnu verziju trgovine Playstation Store – dostupnu putem računala ili mobilnih uređaja – vjerojatno neće toliko utjecati postupak implementacije 3DS-a, pa možete pokušati upotrijebiti svoju kreditnu ili debitnu karticu za kupnju sadržaja putem trgovine PS Store na: store.playstation.com

Nakon prijave u trgovinu PS Store i kupnje sadržaja možete se vratiti na svoju konzolu i preuzeti ga.

Moja je uplata odbijena i na konzoli i na računalu ili mobilnom uređaju. Što da radim? Koliko dugo će to trajati?

Ako želite saznati zašto je vaša uplata odbijena, obratite se izravno svojoj banci ili kartičnoj kući. Također im se obratite za podatak o tome kada će njihova 3DS implementacija profunkcionirati za igraće konzole.