Unsplash
in , ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Dobre vijesti iz Sonyja: PlayStation Now započinje sa streamingom igara u 1080p kvaliteti

Najveću korist od ovoga svakako će imati oni koji PlayStation Now koriste na PC-u

Dobre vijesti iz Sonyja – streaming igara preko usluge PlayStation Now od sada će podržavati 1080p rezoluciju.

Usluga streaminga PS3 i PS4 igara – PlayStation Now – ove će sedmice napokon dobiti tehničku nadogradnju te će omogućiti igranje igara u 1080p rezoluciji. Do sada je streaming bio limitiran na 720p kvalitetu slike na svim podržanim uređajima – PS4 i PS5 konzolama, PS Viti, PC-u i mobitelima.

Prebacivanje na 1080p rezoluciju dogodit će se postupno tijekom idućih tjedana. Naravno, streaming u 1080p bit će moguć za pojedine igre – one koje se izvode u toj rezoluciji. Igre za PlayStation 4 bez problema će se streamati u 1080p, no većina igara za PlayStation 3 izvodila se u nižim rezolucijama pa od toga neće imati koristi. Na primjer, Red Dead Redemption za PS3 izvodi se u znatno nižoj rezoluciji (640p).

Najveću korist od ovoga svakako će imati oni koji PlayStation Now koriste na PC-u, jer oni za razliku od vlasnika PlayStation konzole nemaju opciju preuzimanja igre na disk kako bi igru vidjeli u većoj kvaliteti.

Povećanjem kvalitete streaminga PlayStation Now će uhvatiti korak s drugim streaming platformama kao što su Nvidijin GeForce Now i Googleova Stadija, koje već imaju podršku za 1080p i više.

Microsoftov Project xCloud također je limitiran na streaming igara u 720p rezoluciji, ali trenutno je u testiranju i 1080p opcija jer usluga uskoro postaje dostupna i na PC platformi.