in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Days Gone – Zašto igrači nisu dobili nastavak?

Pisac i redatelj Days Gonea oštro odgovorili

John Garvin, čovjek iza Days Gonea, u nedavnom je intervjuu poručio igračima da kupuju igre „po punoj prokletoj“ cijeni, a ne da se čude onda zašto Days Gone nije dobio nastavak.

Prošlog je tjedna game dizajner David Jaffe ugostio Johna Garvina, redatelja i pisca igre Days Gone na svom YouTube kanalu, gdje ga je upitao je li Days Gone zaživnuo s obzirom da je bio dio besplatne PlayStation Plus kolekcije od 20 igara na PlayStationu 5.

„Ako voliš igru, kupi ju po punoj prokletoj cijeni. Ne mogu izbrojati koliko sam puta čuo od igrača da su igre ugrabili na popustu, kroz servise kao PS Plus i slično”, odbrusio je John Garvin.

Na Jaffeovo pitanje kako će igrači znati je li igra dobra prije nego li je probaju, Garvin dodaje u istom stilu:

„Neće znati, ali neka se ni ne čude ako igra ne dobije nastavak jer ju nisu htjeli podržati na izlasku.“.

Usporedio je tako i God of War čija je prodaja eksplodirala na izlasku, dok to isto Days Gone jednostavno nije doživio.

U četverosatnom intervjuu Garvin se osvrnuo i na probleme s piratizacijom igara koju je po njemu Sony svojedobno ignorirao u vrijeme kad je Bend Studio radio na Syphon Filter: Dark Mirror igri, koju je tada ilegalno preuzelo više od 200 tisuća igrača. Potvrdio je i da otkaz koji je dobio u Bend Studiju nije povezan s razvojem i prodajnim rezultatima Days Gonea, već s njegovim naglim karakterom koji se sve teže uklapao kako se razvojni tim povećavao.

Odnedavno znamo da Bendova zombi avantura Days Gone vrlo vjerojatno neće dobiti nastavak – Sony je navodno odbacio tu ideju i dio ekipe premjestio da pomažu Naughty Dogu u razvoju novog Uncharteda. Jeff Ross, također redatelj igre, isto je nedavno gostovao kod Jaffea kad je govorio o tome da je Days Gone 2 trebala biti kooperativna igra.

Na internetu se također pojavila i peticija kojom igrači zahtijevaju nastavak – skupila se već brojka s više od 30 tisuća potpisa.

Original je isto tako konačno dobio datum izlaska na PC-ju (18. maja) pa se pitamo hoće li Sony, koji zapravo nigdje nije službeno potvrdio da je nastavak 100% odbačen, ipak popustiti?