Unsplash
in , ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Preko 100 naslova: Od sutra možete zaigrati Xbox igre na iPhoneu i PC uređajima

Microsoft obećava da će usluga podržavati igranje preko 100 naslova

Ako kojim slučajem dobijete pozivnicu, od sutra možete sudjelovati u beta testiranju Xbox Cloud Gaming (xCloud) usluge na iOS i PC uređajima.

Microsoftov cloud gaming servis zvan jednostavno Xbox Cloud Gaming (poznat i kao Project xCloud) sutra će krenuti s limitiranim beta testom za vlasnike PC-ja te Apple iPhone i iPad uređaja.

Radi se o usluzi putem koje će korisnici moći igrati neke Xbox igre putem običnog internet preglednika na PC računalima ili Apple mobilnim uređajima. I to kroz magiju cloud gaminga, naravno.

Za početak, Microsoft obećava da će usluga podržavati igranje preko 100 naslova iz Xbox Game Pass ponude, a podržani preglednici biti će Chrome, Edge i Safari. To znači da ćete, primjerice, moći zaigrati neki visokobudžetni Xbox hit na malom ekranu svog iPhonea. Za kontroliranje ćete moći koristiti sam ekran osjetljiv na dodir ili punorkvni kontroler (USB ili Bluetooth).

No prije nego se previše razveselite nad ovom idejom, imajte na umu da je ovo vrlo limitirano beta testiranje u koje možete upasti samo pomoću pozivnice. Microsoft od sutra kreće sa slanjem pozivnica, a dobit će ih samo odabrani pretplatnici Xbox Game Pass Ultimatea, navodi Hcl.hr.

Inače, Xbox Cloud Gaming dostupan je još od 9. mjeseca prošle godine na Androidu, a usluga je dobila dosta pozitivnih kritika od onih koji su je probali među prvima.