in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Varalice u COD: Warzone dobivaju hardverske blokade

Potvrđeno iz Activisiona

Od drugog mjeseca ove godine Activision intenzivnije radi na suzbijanju varalica, a sad je potvrdio i banove na principu hardvera.

Silni valovi kažnjavanja varalica u CoD: Warzone proteklih mjeseci nisu bili od prevelike koristi ako bi varalice jednostavno kreirale novi account nakon što im je postojeći blokiran. No, Activision je potvrdio da to više nije baš lako izvedivo jer se primjenjuju hardware banovi koji će spriječiti varalice-ponavljače da opet krenu mračnim putem. Drugim riječima, ako stalno varate i mijenjate račune prilikom varanja, Activision će vam zabraniti daljnje igranje Warzonea na vašem računalu ili konzoli.

“Uklanjanje varalica i uzimanje njihove mogućnosti korištenja višestrukih korisničkih računa primarni je fokus za našu sigurnosnu ekipu”, poručuju iz Activisiona.

Inače, otkad se Raven Software u drugom mjesecu potpuno posvetio problemu varanja, zabilježeni su sve veći valovi banova. U ponedjeljak se Raven pohvalio s novih 30 000 bananih igrača, što zaključno s time donosi ukupno više od 475 hiljada trajnih banova u CoD:Warzoneu.

Sami „valovi“ nisu jedina fronta na kojoj Activision i varalice ratuju. Tu je i tržište alatima za varanje odnosno preprodavačima, što uključuje i sumnjive korisničke račune koji se nadograđuju pa se zatim prodaju igračima koji su svoj već prokockali. Takvi računi također dobivaju banove, s nedavnim valom od 45 hiljada.

Uz konstantno usavršavanje na čišćenju varalica, prvotne mjere poput dvofaktorske verifikacije putem mobilnog telefona sad imaju još veću efektivnost. No kao i uvijek, igrači će najbolje sami procijeniti mijenja li se situacija nabolje.