in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Sony planira adaptirati svoje najpopularnije franšize kao igre za mobitele

Širenje na tržište PC igara već je krenulo

Proteklog se vikenda pojavio oglas za posao koji sugerira kako Sony Interactive Entertainment planira prebaciti više svojih igara na mobilne platforme.

Davno su prošli oni dani kad su u Sonyju bili spremni praviti igre samo za svoju PlayStation platformu. Širenje na tržište PC igara već je krenulo, a kako stvari stoje, sljedeća postaja su mobilne platforme.

Prije nekoliko dana na internetu je osvanuo natječaj za posao voditelja ogranka za mobilne igre Sony Interactive Entertainmenta. U opisu posla tako stoji da će dotični zaposlenik imati posao adaptiranja najpopularnijih franšiza PlayStationa za mobilne uređaje. Ne navode se primjeri, no dobro je poznato kako su najpoznatije PlayStation franšize God of War, Uncharted, Gran Turismo i druge.

Nije ovo prvi put da se Sony radi na prilagođavanju svojih franšiza mobilnom tržištu. Još prije šest godina napravili su igru Run Sackboy! Run! kojom su djelić serijala LittleBigPlanet prenijeli izvan PlayStation okruženja.

Prije deset godina Sony je također lansirao mobilni uređaj Sony Xperia Play, temeljen na Android platformi, za koji su portali nekoliko starijih igara iz ere prve PlayStation konzole. Međutim, taj telefon nije bio naročito uspješan.

Situacija se ipak promijenila u zadnjem desetljeću pa je čak i tvrtka Nintendo u međuvremenu počela prilagođavati svoje franšize za mobilno tržište. Rezultat je taj da su neke od najpopularnijih mobilnih igara današnjice bazirane upravo na franšizama koje su svoju slavu prethodno stekle na konzolama.