in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

U izradi The Last of Us Remake za PlayStation 5?

Došlo do promjena

Bloomberg prenosi priču koja usputno otkriva kako je u prerada prve igre The Last of Us već neko vrijeme u razvoju.

Priča Sonyjevog hita The Last of Us iz 2013. bit će prerađena za format televizijske serije koju ćemo gledati krajem 2022. ili početkom 2023. No, možda prije toga dobijemo još jednu prerađenu priču Last of Usa – u obliku igre.

Naime, dosta pouzdani portal Bloomberg, odnosno novinar Jason Schreier, otkriva kako je Sony već neko vrijeme imao plan napraviti The Last of Us remake. Prije tri godine Sonyjev studio u San Diegu okupio je 30-ak zaposlenika koji su imali želju preraditi prvu igru iz serijala Uncharted. No, brzo su shvatili da bi taj projekt bio suviše skup pa su se odlučili za nešto još ambicioznije – preradu prvog The Last of Usa.

Argument je bio taj da je The Last of Us lakši izbor za preradu jer je igra modernija i ne bi tražila toliko zahvata kao prvi Uncharted. Sony je dao zeleno svjetlo za probu te je projekt dobio kodno ime T1X. Do proljeća 2019., tim kojega je Sony držao u tajnosti preradio je jedan segment igre koji je trebao biti demonstriran javnosti.

Međutim, tada je došlo do promjena u čelništvu Sony Interactive Entertainmenta. Novi šef Sonyjevih studija Hermen Hulst nije bio oduševljen onime što je vidio i smatrao je da je takav projekt suviše skup za novu ekipu. Prije nego je TLOU prerada uopće ušla u službeni razvoj, dogodila se odgoda The Last of Us Part II i neimenovani je studio prebačen na taj projekt kako bi ekipi Naughty Doga pomogli dovršiti tu igru.

Po dovršetku The Last of Us Part II uloge su se zarotirale te je Naughty Dog dobio zadatak da preuzme razvoj prerade prve The Last of Us igre. Međutim, to nije dobro sjelo ekipi koja je započela rad na preradi. Tim koji je inicirao projekt T1X mahom se razišao nakon Sonyjevog poteza, navodi Hcl.hr, tako da je TLOU prerada izgubila redatelja i ostale ključne developere.

Bloomberg izvještava da je projekt i dalje u razvoju te da je u planu za PlayStation 5 konzolu. Osim toga, otkrivaju da ni ostalim Sonyjevim ekipa ne cvjetaju ruže. Ekipa Sony Benda, koja je napravila Days Gone, prethodne je godine pokušavala izvući budžet za izradu Days Gone 2, no čini se da u Sonyju nisu bili zainteresirani jer je prvi dio pokupio mlake kritike.

Umjesto toga, dio tima Sony Benda dobio je priliku raditi na novoj Uncharted igri pod nadzorom Naughty Doga, no voditelji tima bojali su se da je to Sonyjev pokušaj pripajanja njihovog studija Naughty Dogu te su tražili da ih se makne s razvoja novog Uncharteda. To se prošlog mjeseca i dogodilo pa Sony Bend radi na svojoj igri, a novi je Uncharted na čekanju.