in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Simulator za ozbiljne vozače – netKar Pro

Realistična simulacija vožnje

Na današnji dan, prije tačno petnaest godina, prvi put se pojavila realistična simulacija vožnje zvana netKar Pro.

Kad govorimo o realističnim simulacijama vožnje često se spominju serijali kao što su Gran Turismo, Forza Motorsport, GTR, a u novije doba i Project CARS. Međutim, već 2006. godine jedan je naslov stršio iznad ostalih. Bio je to netKar Pro – igra talijanskog tima Kunos Simulazioni koji je kasnije razvio Assetto Corsa.

netKar Pro bio je mrežna igra utrkivanja za PC s izraženim naglaskom na realistično ponašanje vozila. Imao je kompleksan sustav guma, potpuno interaktivan kokpit te mješavinu stvarnih i izmišljenih staza. Igra je bila rađena u suradnji s brojnim proizvođačima opreme za trkaće automobile, a ljubitelji vožnje prepoznali su to na tvrdom, ali poštenom voznom modelu.

netKar Pro bio je mrežna igra utrkivanja za PC s izraženim naglaskom na realistično ponašanje vozila.

Kako je igra bila ekskluzivna za PC platformu i nije bila baš pristupačna za svakoga, njezin uspjeh bio je ograničen. Talijanskom timu trebale su tri godine da izbaci tražene nadogradnje, a od 2014. godine potpuno su prešli na novi serijal Assetto Corsa. netKar je na kraju dogurao do verzije 1.3 te je u konačnici povučen iz prodaje, podsjeća Hcl.hr.