in ,

LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Preko 2000 igara nestat će zatvaranjem PS trgovine za PS3, PSP i PS Vitu

Hrpa igara postaje “ekskluzivna” za Xbox

Portal VideoGameChronicle napravio je interesantnu analizu situacije koja će nastati nakon najavljenog zatvaranja PlayStation trgovine digitalnih igara za PlayStation 3, PS Vita i PSP konzole. Navodi se kako će preko 2000 igara biti “oštećeno”, tj. izaći će iz opticaja – što na PlayStation platformama, što općenito.

Naime, dok će se neke igre za stare Sonyjeve konzole i dalje moći prodavati/kupovati u fizičkom izdanju (na optičkim diskovima), tisuće igara neće biti te sreće jer su lansirane isključivo digitalno. Sreća u nesreći jest ta da su neke od tih igara dostupne i na drugim platformama (npr. PC ili Xbox), no ukupno 120 igara ovime će trajno izaći iz prodaje i ubuduće se neće moći nabaviti nikako drugačije nego u piratskom obliku.

Neke će igre pak postati svojevrsne konzolaške ekskluzive za Xbox konzole. Primjerice, igre kao što su Beyond Good and Evil HD, Far Cry 3: Blood Dragon, Lara Croft and the Guardian of Light, Bionic Commando te druge, moći će se kupovati samo na Xboxu i/ili PC-u. Resident Evil Darkside i Umbrella Chronicles ponovno će postati ekskluzive za Wii konzolu, navodi Hcl.hr.

Grand Theft Auto: Liberty City Stories u digitalnom izdanju postaje ekskluziva za Android te iOS platforme.

Zatvaranjem PS Storea na PS3 i PS Viti nestat će skoro 600 igara za PlayStation 1 i 2 konzole u digitalnom izdanju. Time ujedno na PlayStation konzolama nestaje i mogućnost kupnje PlayStation klasika kao što su Silent Hill, Metal Gear Solid i drugi.

Evo što će sve biti obuhvaćeno gašenjem PS trgovine za PS3, PSV i PSP:

  • oko 630 isključivo digitalnih igara za PS Vitu
  • oko 730 isključivo digitalnih igara za PlayStation 3
  • 293 PlayStation Mini igre
  • 336 PS2 Classic igara
  • oko 260 PS1 Classic igara