in

Sony je imao najuspješniji crni petak u historiji PlayStationa

Sony se pohvalio kako je prošle sedmice ostvario značajnu prodaju PlayStation konzola, dodataka i usluga.

Konzole su bile vruća roba prošle sedmice povodom američkog, a sada već i globalnog Black Fridayja. Sve platforme bile su na sniženju, PlayStation 4 se ipak pokazao najpovoljnijim jer mu se cijena spustila na 199 eura, prvi put u tri godine. Sonyju je to bio značajan trenutak jer su time dodatno potaknuli već uspješnu prodaju.

Sonyjev predsjednik PSN-a Eric Lempel tako se pohvalio da je kompanija ove godine za crni petak prodala više konzola nego u čitavoj 22-godišnjoj historiji PlayStationa. U sklopu te rekordne prodaje Sony je uspio privući i značajan broj pretplatnika na PlayStation Plus uslugu, što ih posebno raduje.

Jedino što Sonyju trenutno ne ide jest prodaja PlayStation VR-a čijim se rezultatima ne hvale. Lempel kaže kako se tržište VR igara još uvijek istražuje i da su developeri tek zagrebali po površini istoga. Temeljna prepreka je u tome što se PS VR mora probati uživo da bi korisnici shvatili kako funkcionira, pa možemo očekivati da će Sony ubuduće uložiti velike napore da potencijalnim kupcima omogući isprobavanje uređaja prije same kupnje.