in ,

Nintendo uskoro započinje proizvodnju Switch modela sa većim ekranom

O novom modelu Nintendo Switch konzole govori se odavno, dok zvanične najave još uvijek nema.

Sada su pred nama opet glasine koje su osvanule na portalu Bloomberg i pružaju nešto konkretnije planove japanske kompanije za osvježenu Switch konzolu. Predstavljanje novog modela se treba odigrati ove godine i on će donijeti veći ekran, sa dijagonalom od 7 inča, 720p rezolucijom i baziranog na OLED tehnologiji.

Za potrebe novog ekrana Nintendo je ušao u saradnju sa Samsungom koji će raditi na masovnoj produkciji ekrana počevši od juna ove godine. Plan je da se tokom juna proizvede milion ekrana koji bi u julu završili na trakama za sklapanja konzola.

Na osnovu ovoga, Nintendo planira da novi model Switch konzole sa OLED ekranom donese krajem godine, taman pred prazničnu sezonu, kada prodaja hardvera prosto cvjeta. U ovom slučaju nije navedeno da li će novi model imati i jači hardver, kao što se ranije govorilo, i samim tim podršku za 4K prikaz na odgovarajućim ekranima.

Nintendo Switch je bio najprodavanija konzola u više navrata prošle godine, a velike su šanse da će tako biti i u 2021. pogotovo jer se Xbox i Playstation i dalje bore sa nestašicom.

Ko bi rekao da ova malena konzola može ići u sukob sa velikanima kao što su PS5 i Xbox Series?