in

Popravljen jedan od najčešćih problema PlayStationa 5

Sony je lansirao ažuriranje sistema za PlayStation 5 koje popravlja jednu od najčešće viđenih grešaka – onu da PS5 konzola instalira PS4 verziju igre s diska kad postoji PS5 verzija igre na konzoli.

PlayStation 5 konzola u prvih nekoliko mjeseci imala je problema s igrama koje imaju PS4 i PS5 verzije. U početku nije bilo dovoljno jasno koja je verzija igre instalirana na PS5 konzoli, pa je to ispravljeno krajem prošle godine. No, sve do sada postojao je jedan iritantan problem vezan uz igre u fizičkom izdanju, odnosno na Blu-ray mediju. Događalo se tako da PlayStation 5 automatski instalira PS4 verziju igre s Blu-raya iako je na konzoli već instalirana PS5 verzija postojeće igre.

Srećom, to je sada ispravljeno. Objavljeno je novo ažuriranje, teško 868 MB koje između ostalog rješava taj problem. Olakšanje je to za one koji vole imati više instaliranih igara na konzoli te im je svaki gigabajt slobodnog prostora važan. Naime, PS5 konzola još uvijek ne podržava prebacivanje instalacija igara na eksterni disk, a ni nadogradnju dodatnim SSD-om, što znači da su korisnici do daljnjeg osuđeni na 667 GB slobodnog prostora na disku.