in

Fortnite postaje fudbalska igra: Stižu Manchester City, Juventus, Milan, ali i Pele

U Fortniteu su se do sada gledali filmovi, dogodio se jedan smak svijeta, Kratos je plesao, a u gostima su bili praktično svi popularni likovi iz franšiza Star Warsa i Marvelovog univerzuma. Ugrubo govoreći, u Fortniteu do sada nije bilo još samo Super Marija, Pokemona, Harryja Pottera i fudbala. Ovo zadnje stiže uskoro, piše Hcl.hr.

Od 23. januara u Fortnite stiže “igranje lopte”. Ne baš po pravilima sporta jer će se ovdje igrati mečevi 4 na 4 i loptu će se moći udarati krampama. Ovaj mod bit će dostupan u Fortnite Creativeu, privremeno kao i većina drugih modova u Fortniteu.

Istog datuma u igru stižu i skinovi u obliku dresova 23 fudbalska kluba, među kojima su svjetski poznati Manchester City, Juventus, AC Milan, AS Roma, Sevilla FC, FC Schalke 04, Rangers, Celtic i drugi. Klubova s ovih prostora za sada nema. Licenciran je i slavni brazilski fudbaler Pelé koji će u igri dobiti svoj Air Punch emote, a od 20. januara u igri će se održavati i Pelé Cup, takmičenje čija pravila možete pročitati ovdje.