in

Disney najavio novu Star Wars igru na kojoj će raditi Ubisoft, a ne Electronic Arts

Ugovor koji su Electronic Arts i Disney sklopli u cilju razvoja Star Wars video igara uskoro ističe, a izgleda da Disney traga za novim partnerom na tom polju, ili ga je možda čak i našao.

Francuski developer i izdavač, Ubisoft, stoji iza nove Star Wars igre, koja će biti bazirana na principu otvorenog svijeta. Iza igre će stajati nedavno osnovani brend Lucasfilm Games, pod kojim je najavljena Indiana Jones igra. Sam razvoj igre će sprovesti Ubisoft Massive studio, poznat po The Division franšizi, čiji će engine, Snowdrop, ova igra i koristiti.

Poznato je još da će producent koji je radio na Division 2, Džulijan Gerajti, raditi na ovom projektu. Za sada, nema nikakve indikacije koju bi eru igra mogla pokrivati, kao ni da li će se raditi o singleplayer ili multiplayer naslovu, a možda čak i mješavini kao što je The Division, sa co-op elementima.

Zanimljivo je čuti da umjesto Electronic Artsa Ubisoft radi na ovom projektu. Ovo može biti indikacija da Disney već traga za novim partnerom, i sa ovom igrom će ispitati situaciju. Electronic Arts, iako je imao problema za Battlefront igrama, još uvijek nije ispao iz kombinacije, jer radi na nekoliko projekata, među kojima je i Jedi: Fallen Order 2.