in

LOLLOL

Nintendo odbio saradnju s Kanyeom Westom

Bivši predsjednik američkog ogranka Nintenda, Reggie Fils-Aime, otkrio je kako je poznati reper Kanye West bio u pregovorima s Nintendom oko izrade videoigre po njegovoj ideji.

Fils-Aime je tako otkrio da je Kanye West jedne godine došao do Nintendovog štanda na E3 sajmu, družio se s tvorcem Super Mario i Zelda serijala, a potom zatražio sastanak s Fils-Aimeom. Sastanak se kasnije dogodio uz nazočnost Westove žene Kim Kardashian. Kanye je izrazio da želi sarađivati s Nintendom, a prema riječima Fils-Aimea, eksperimentirao s idejama za svoju igru te je tražio povratnu informaciju na te eksperimente.

Obzirom na činjenicu da Kanye do dana današnjeg još uvijek nije lansirao nijednu videoigru, jasno je da do saradnje s Nintendom u konačnici nije došlo. Čelnik Nintenda izvukao se iz ponude obrazloženjem da kompanija radi na previše projekata te da nisu imali vremena za Kanyeov. Obzirom na to da je Kanye zadnjih godina imao nekima kontroverzne istupe u javnosti, sve i da su imali vremena za razvoj Westove igre, u Nintendu vjerovatno nisu htjeli biti povezani s njim.

Kanye West je inače 2016. najavio igru Only One, o svojoj majci na putu prema raju. No, od tada se o igri više nije ništa čulo ni vidjelo te nije poznato je li još uvijek u razvoju ili je otpisana.