in

Ovo su najprodavanije igre na Steamu u 2020. godini

Vlasnici najaktivnije platforme za PC igre objavili su listu najuspješnijih igara u 2020. godini.

Rezultate prodaje i zarade na Steamu ponovo su podijelili u nekoliko kategorija, bez prikazivanja konkretnih brojki. Kao i prethodnih godina, listom najprodavanijih dominiraju nešto starije igre – PUBG, GTA 5, Counter Strike: Global Offensive, Monster Hunter World, Rainbow Six Siege i druge. Međutim, našlo se tu i nekoliko novih igara.

Među igrama iz 2020. koje su prednjačile po zaradi na Steamu našle su se: Cyberpunk 2077, Doom Eternal i Fall Guys: Ultimate Knockout. Novi život dolaskom na Steam dobili su Sea of Thieves, Destiny 2 i Halo: The Master Chief Collection. Dobro su se prodavale i PC ekskluzive Crusader Kings 3, Baldur’s Gate 3 i Microsoft Flight Simulator.

Među 100 stvari na Steamu s najvećom zaradom nisu bile samo igre već i alat za pozadine –  Wallpaper Engine.

Što se tiče najigranijih igara, 200.000 aktivnih igrača premašili su Cyberpunk 2077, Destiny 2, Mount & Blade 2, PUBG, CS:GO, Monster Hunter World, Terraria, Among Us, GTA 5, Dota 2 i pazite sad – Life is Strange 2.

Mjerilo se i koje su igre korisnici najviše igrali kontrolerom. To su ponovo Cyberpunk 2077 i Fall Guys, začudo – Destiny 2, a potom i sportske igre poput FIFA 21 i NBA 2K20. Interesantno je također da su se na gamepadom na PC-u često igrale i nekadašnje konzolaške ekskluzive Death Stranding, Horizon Zero Dawn i Halo: MCC.

Punu listu najuspješnijih igara na Steamu u 2020. godini možete pogledati ovdje.