in

Death Stranding je u fazi uređivanja kaže Hideo Kojima, svi likovi za igru su skenirani!

Igra Death Stranding očito napreduje munjevitom brzinom i po riječima Kojime sve ide po planu i programu.

Nedavno je i sam Guillermo Del Toro potvrdio, sa kojim Hideo Kojima radi na novom projektu, da bi uskoro moga vidjeti prve igrive isječke iz igre za ovu nadolazeću igru. Što nam govori da tvrdnje Kojime su tačne i da je igra već u odmakloj fazi svog razvoja.

Ono što mi ljubitelji igara možemo očekivati jeste prikazivanje novog Gameplay Trailer i to ni manje ni više nego na ovogodišnjem The Game Awardsu, kod veoma dobrog prijatelja Kojime, Geoff Keighley, koji je na ovoj smotri i uručio nagradu prošle godine upravo Hideu Kojimi za najbolju igru Metal Gear Solid V: The Phantom Pain.

Pogledajte kako je to prošle godine bilo.

Prošlog mjeseca, Kojima je bio na Brasil Game Showu, gdje je dobio nagradu za životno djelo. Tokom posjeta također se pojavio na televizijskoj emisiji The Noite com Danilo Gentili, gdje je odgovorio na neka pitanja o njegovoj sljedećoj igri, Death Strandingu. Korisnik Gonicalized za Death Stranding subreddit je odvojio vremena za prijevod onoga što je rečeno tokom intervjuua. Mi smo to iskoristili kako bi vam prenijeli sve važne informacije koje su nas se ticale.

Odgovarajući na pitanje o tome koliko je daleko u razvoju, Kojima je rekao da igra ima sve likove, a trenutno je u procesu dodavanja pojedinosti i testiranja. Dakle, igra ima sve svoje likove koji su već poznati, a između ostalog tu su: Guillermo Del Toro, Norman Reedus, Mads Mikkelsen i kako je već najavljeno prije u igri nas očekuje i jedna heroina, za koju ne znamo još uvijek ime. Pretpostavlja se da je to još jedna filmska ikona i to Emma Stone, koja bi najvjerovatnije trebala biti prikazana u sljedećem traileru za ovu fantastičnu igru. Hoće li biti ona ili neka druga poznata glumica, to ćemo još malo morati sačekati i vidjeti.

Za igru je provedena faza planiranja i uređivanja. Domaćin je tada pitao je li on vrlo pedantan o tim detaljima, gdje je Kojima je rekao da je “vrlo precizan”. Istodobno se ne može samo izgubiti u detaljima, on mora paziti i na punu sliku. Ali sve ide prema planu u smislu rasporeda, pa kaže da će igra biti izdata na vrijeme.

Konačno, domaćin je pročitao opis igre koji je čitao u časopisu: “Akcijska avantura, tamna i nadrealna, u bliskoj ili alternativnoj budućnosti, s ekološkim doticajima”. Pitao je hoće li se Kojima složiti s tim riječima. Kojima je odgovorio da se slaže s ovim opisom. “Da, u njemu ima ekoloških subjekata”, odgovorio je. Nastavio je govoriti o tome kako se većina igara samo fokusira na napade protivnika (štap), a on želi učiniti nešto drugo (uže). “Naravno, još uvijek možete igrati sa štapom (u smislu metafore koja vjerovatno predstavlja oružje tj. pušku), ali to će biti u funkciji izbora i bit će drugačije od svih igara koje sam napravio,” kazao je Kojima.

Ispod možete vidjeti cijeli intervjuu, iz kojeg smo izvadili prethodno najzanimljivije detalje koji se tiču nadolazeće igre Death Stranding.