in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

FIFA 21 za PlayStation 5 i Xbox Series X/S izašla dan ranije, evo kako izgleda

FIFA 21 na PlayStation 5 i Xbox Series X/S zvanično stiže sutra, 4. decembra, ali oni koji imaju verziju igre za stare konzole već mogu okusiti novu verziju. Besplatna nadogradnjateži oko 55 gigabajta i može se već preuzeti.

Na internetu su se već pojavile snimke gameplaya i na prvi pogled ne čini se da je skok u kvaliteti grafike drastičan kao što se najavljivalo. Modeli igrača jesu detaljniji i prirodniji, ali sve ono što je EA Sports prikazivao u promotivnim trailerima – animacije u tunelu stadiona, izlazak na teren s djecom; sve je to samo dio uvoda u jednu jedinu utakmicu na početku igre, dok sve ostale – čini se – izgledaju jednako kao i na verzijama za stare konzole i PC.

Lažni marketing? Možda, ali stvarno ne bismo trebali biti iznenađeni. U bilo kojem slučaju, igrači kažu kako je najveća promjena u gameplayu doživljaj igre na DualSense kontroleru. Kako se to može doživjeti samo na PS5, igračima na Xboxu jedina konkretna promjena mogla bi biti nova kamera, slična onoj kakvu je prije nekoliko godina predstavio PES serijal.