in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Ostao bez kolekcije igara vrijedne 500.000 dolara nakon što ih je njegova majka bacila u smeće

Iako stariji roditelji baš i ne razumiju zaluđenost videoigrama, oni kojima kolekcionarski naslovi imaju ogromnu vrijednost bi morali bolje da pripaze na svoju kolekciju kada ih ostavljaju kod roditelja na “čuvanje”.

To je na teži način naučio jedan kolekcionar iz Njujorka. On je svoju vrijednu kolekciju retro igara i konzola čuvao u kući roditelja, i tek nedavno je otkrio da je njegova majka dobru količinu te kolekcije bacila u smeće. Ona vjerovatno nije bila svjesna o čemu se radi i jednostavno je željela da počisti kuću, zbog čega je iz kuće izbacila dio kolekcije koji vrijedi preko 500.000 dolara.

Kolekcionar je naveo da je ostao bez gomile igara sa PS1 konzole i starijih, a većina od njih nije nikada bila otvorena. U kontejner su otišle konzole Famicom, Ataris, Coleco, MegaDrive i brojne druge, a kolekcionar je otkrio da je otišla i njegova kolekcija stripova.

Možda vam suma od 500.000 dolara za stare video igre zvuči suludo, ali to i nije ogromna suma kada se u obzir uzme da rijetke igre sa konzola bez kojih je ovaj lik ostao, pošto neke fizičke kopije igara koštaju i po nekoliko desetina hiljada dolara. Dobar primjer za to je prototip (dakle ne prava igra) Super Mario Bros. 3, koji je na aukciji dostigao vrijednost od 31.200 dolara.

Teško da će to povratiti, pošto je tek nedavno saznao da je ostao bez tih vrijednih igara i konzola, a one su bačene već od ranije.