in

Microsoft Flight Simulator dobija besplatnu VR podršku ovog decembra

Gaming zajednica je dobro dočekala novi Flight Simulator koji je konačno izašao ovog avgusta nakon dužeg čekanja. Igra bilježi solidan finansijski uspeh a i utisci igrača su sasvim zadovoljavajući, piše Play.co.rs.

Jedino što je inicijalno falilo novom Microsoft naslovu je da doživite kako je to kontrolisati ove metalne ptice iz prvog lica. Krajem ovog mjeseca gejmeri će dobiti i tu dugo željenu opciju.

VR mod za simulaciju letenja je najavljen još jula jer je developer zajedno sa kompanijom HP radio na novom aparatu za virtuelnu realnost. Novi način da iskusite Flight Simulator stiže sa drugim velikim apdejtom 23. decembra, međutim VR oprema neće do tad još biti završena.

Besplatno ažuriranje će omogućiti svim korisnicima da uživaju u novim funkcijama igre, a podržavat će i različitu VR opremu iz Oculus selekcije, Valve i većina poznatih brendova. Korisnici će moći da pristupe meniju za podešavanja pre uzlijetanja, tako da neće morati da skidaju opremu dok igraju.

S novim ažuriranjem dolaze i novi tutorijali za Airbus A320neo a prava poslastica se očekuje krajem januara kada će još jedno besplatno ažuriranje ubaciti više detalja u igru i Veliku Britaniju kao i mnoge nove znamenitosti i tačke interesa.

U malo daljoj budućnosti možemo da očekujemo i helikoptere a sljedeće godine developeri su obećali da će ubaciti mogućnost snimanja i repriziranja letova i podrška za više monitora. Jedino što ne znamo je kada igra dolazi na Xbox konzolu.