in ,

LOVELOVE WOWWOW

Znakovima PlayStationa zamijenili znakove jedne od najprometnijih stanica londonskog metroa

Svoju reklamnu kampanju za PlayStation 5 u Velikoj Britaniji Sony je započeo spektakularnom reklamnom kampanjom u podzemnoj željeznici Londona.

Klasične znakove javnog preduzeća “Transport for London” (TfL) na stanici Ofxord Circus zamijenili su znakovima sa PS-konzole. Na tri od četiri ulaza u ovu stanicu podzemne željeznice postavili su, umjesto uobičajenih znakova s crvenom kružnicom i natpisom “underground”, redom trougao, kvadrat i x sa šest krakova u odgovarajućim bojama.

Oxford Circus je inače treća najprometnija stanica londonske podzemne željeznice, sjecište nekoliko linija u centru grada, a koliku je “gungulu” izazvala marketinška kampanja pokazuje i to što je ne jedan medij u Velikoj Britaniji pričekao službenu potvrdu Sonyja da je zaista riječ o tome.

Odgovarajućim znakovima ukrašeni su i prostori postavljeni unutar podzemne željeznice.

Ovo nije prvi put da je TfL pristao na ovakav marketinški trik. 2015. stanicu Canada Water prilagodili su kampanji za Buxton Water ususret londonskog maratona, a 2017. Amazon je platio kako bi se nakratko Westminster preimenovao u “Webminster”.