in

World of Warcraft poslije mnogo godina uvodi veliku promjenu

Kako bi igračima pružio više opcija, Blizzard je odlučio da sa Battle for Azeroth ekspanzijom za World of Warcraft izbaci tradicionalne setove opreme za klase koje ste do sada dobijali iz raidova.

”Trenutno ne planiramo da nastavimo sa raid setovima za klase”, glavni World of Warcraft dizajner Ion Hazzikostas je rekao u nedavnom intervjuu povodom otkrivanja nove ekspanzije na BlizzCon 2017.

Pored toga što će ”oprema biti tematska u zavisnosti od mjesta sa kog potiče”, Hazzikostas je rekao i da Blizzard planira da više promoviše novi sistem za kastomizaciju Azerite, kroz koji će igrači moći da svoju opremu prilagođavaju oko željenog stila igre.

Takođe je naglasio i kako su setovi opreme za klase često ograničavali igračev izbor. ”Često ste dobijali dva ili četiri komada iz nekog seta i praktično ograničavali sebe na tu opremu. Više je djelovalo kao mana nego nešto što vam daje slobodu pri razvoju lika.”

Za više o novoj World of Warcraft ekspanziji koja dodaje dva nova kontinenta, podiže maksimalni nivo na 120 i donosi nove tamnice i raidove, pogledajte video u nastavku.