in

Kako će pandemija koronavirusa izgledati u Football Manageru 2021

Pandemija koronavirusa je na izdanja velikih fudbalskih igara utjecala tako da se igre za narednu sezonu pojave sa još oskudnijim novostima, i da se recikliranje sadržaja opravda otežanim uslovima rada.

Od toga pati PES 2021, koji je otvoreno proglašen sezonskim apdejtom i košta manje, dok Electronic Arts sa slabo inovativnom FIFA 21 traži punu cijenu. Football Manager 21 će izgleda jedini opravdati žeđ za pravim novitetima i punim realizmom, barem kada je pandemija koronavirusa u pitanju.

Developeri iz studija Sports Interactive odlučili su da naprave balans između realizma i eskapizma, kako FM21 ne bi bio previše mračna igra koja bi igrače stalno podsjećala na negativne stvari iz stvarnog života. Realizam sa koronavirusom u ovoj igri bit će iskazan u vidu “poremećenih” finansija, transfera, rasporeda mečeva.

Igrači će tako primijetiti fluktuacije u novcu, otežane dobitke, visoke cijjene kupovine fudbalera i slično. Raspored odigravanja mečeva će takođe biti izmijenjen, s kalendarom koji više odgovara onom pandemijskom.

Što se eskapizma tiče, stadioni u Football Manager 21 neće biti ispražnjeni, kao oni u stvarnom svetu, već će se u igri normalno prodavati karte gledaocima i stadioni će biti puni. To će biti dodatni izvor prihoda za igrače, značajna za pomoć u doba krize

Football Manager 21 izlazi 24. novembra.