in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Dua Lipa i Harry Styles bojkotuju MTV dodjelu nagrada

MTV je pokušao da im se iskupi, pa su se oni našli u naknadno dodatoj kategoriji Pjesma ljeta

Sljedeće sedmice bit će održana dodjela MTV Video muzičkih nagrada, a neki od najpopularnijih izvođača današnjice propustiće ovaj događaj.

Kako pišu američki mediji, Dua Lipa i Harry Styles odbili su nastupiti na dodjeli, koja se ove godine, zbog pandemije koronavirusa održava na više lokacija u Njujorku. Razlog – nula nominacija (u glavnim kategorijama) i za pjevačicu i pjevača, uprkos više nego uspješnim albumima.

Styles je u decembru prošle godine objavio album “Fine Line”, koji je debitovao na prvom mjestu Billboardove Hot 200 liste, prodavši preko 400 hiljada kopija u prvoj sedmici.

Singlovi “Lights Us”, “Adore You” i “Watermelon Sugar” bili su među slušanijim pjesmama prethodnih mjeseci, a pjevač je trebao ići i na svjetsku turneju, koja je odložena.

Lipa je album “Future Nostalgia” objavila u martu ove godine, koji je 4 sedmice bio na vrhu britanske top liste, a u top 10 najslušanijih stigao je u 31 državi.

Numera “Physical” jedna je od onih koje su obiležile godinu za nama, a tu su bili i podjednako slušani hitovi “Don’t Start Now” i “Break My Heart”.

Sve ovo nije bilo dovoljno za MTV, pa su i Harry i Dua ostali praznih ruku, na opšti šok fanova.

MTV je pokušao da im se iskupi, pa su se oni našli u naknadno dodatoj kategoriji Pjesma ljeta, ali sve su prilike da ih na dodjeli nećemo gledati.