in

Call of Duty Warzone premašio 75 miliona registrovanih igrača

Impresivne brojke koje svjedoče ogromnom interesovanju igrača

Sljedeće sedmice navršit će se tačno pet mjeseci od izlaska nove besplatne Battle Royale pucačine bazirane na popularnoj franšizi Call of Duty: Warzone i u susret tome su podijeljene izuzetno impresivne brojke koje svjedoče ogromnom interesovanju igrača.

Activision je tokom otkrivanja finansijskih detalja naveo da je Warzone potpuni uspjeh, i da se igra kreće u pravom smjeru, sa preko 75 miliona igrača koji su se na Verdansku oprobali u borbi do posljednjeg preživjelog. Iako je rast nešto sporiji u odnosu na prvih mjesec dana Warzone i dalje raste veoma brzo, što će Activision svakako iskoristiti.

Velika popularnost dolazi prije svega zbog činjenice da se radi o prvom potpuno besplatnom Call of Duty naslovu, a zatim da je smješten u i dalje popularnom Battle Royale žanru, koji je dobio dosta osvježenja. Rast se nastavio i zahvaljujući aktivnom dodavanju novina, bilo kroz update ili obimne sezonske dodatke, kao nedavno s dolaskom pete sezone.

Activision će, Call of Duty: Warzone, i njegovu popularnost iskorititi do maksimuma, što je poznato zahvaljujući ranijoj izjavi da će služiti kao “most” između godišnjih premijum CoD iskustava sa specijalnim događajima. Ona je sada i potvrđena s detaljem da će nadolazeći Black Ops Cold War biti blisko povezan sa Warzone, kao i da će se samo predstavljanje održati unutar ove igre.