in

TUGYTUGY

Mortal Kombat i Injustice u pripremi za next-gen konzole

PlayStation 5 i Xbox Series X konzole sve su bliže, a pitanja o raznim hit igrama sa ove generacije konzola tek se pojavljuju

PlayStation 5 i Xbox Series X konzole sve su bliže, a pitanja o raznim hit igrama sa ove generacije konzola tek se pojavljuju. Jedno od njih je i što će biti sa NetherRealmovim franšizama Mortal Kombat i Injustice.

Mislimo da nema sumnje u to kako će ove uspješne igre naći svoj put sa novim nastavcima i na novim konzolama, a jednu potvrdu za to smo dobili preko netom objavljenog oglasa za posao. Naime, WB Games web stranica objavila je oglas za posao koji dosta jasno daje do znanja da NetherRealm razvijaju igre za konzole nove generacije. Ovaj studio, naime, traži software inžinjera u području grafike za, kako oglas navodi ”razvoj grafičkih rješenja za novu generaciju konzola za igre Mortal Kombat i Injustice”.

Dalje je jasno opisano kako će ta osoba raditi sa drugim grafičarima, inžinjerima i dizajnerima na igrama za PlayStation 5 i Xbox Series X, što jasno daje do znanja da Ed Boon i ostatak ekipe planiraju velike stvari za nove konzole. Doduše, ne smijemo zaboraviti da ovaj studio radi i na sasvim novom IP-u o kojem smo saznali nedavno da postoji, ali ne znamo ništa više od toga.

Mortal Kombat izgleda sjajno i na današnjim konzolama, pa možemo samo zamišljati kako će neki novi nastavak izgledati na novim konzolama.