in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY

Ubisoft tuži Apple i Google zbog besramnog Rainbow Six Siege klona

Ubisoft sprema multimilijunsku tužbu

Ubisoft sprema multimilijunsku tužbu, koju uskoro planira poslati na adrese Googlea i Applea, ali i razvojnog tima Alibaba Group Holdings, a razlog te tužbe leži u tome što oba giganta odbila da sa svojih mobilnih servisa uklone igru Area F2, koja je očita kopija Ubisoftovog hita Rainbow Six Siege.

Ubisoft u svojoj tužbi navodi kako je Alibaba Group Holdings besramno kopirao doslovno svaki aspekt Rainbow Six Siegea i ubacio ga u svoj mobilni shooter Area F2. Svjesni cijele situacije, iz Ubisofta su ranije obavijestili Apple i Google o očitoj krađi, međutim obje kompanije odbile su da problematičnu igru uklone sa svojih trgovina, što je ujedno i glavni razlog tužbe.

Iz Ubisofta kompanije tvrde da ovo nije prvi put da konkurencija pokušava iskoristiti

popularnost Rainbow Six Siegea, koji trenutno predstavlja jedan od najigranijih kompetitivnih multiplayer naslova, a kojeg je do sada zaigralo više od 55 milijuna igrača.

Niti jedna od tuženih strana još nije reagirala na tužbu, no za očekivati je da bi se cijela situacija mogla završiti nagodbom i višemilijunskom isplatom štete, te konačnim uklanjanjem i gašenjem igre.