in

Assassin’s Creed Origins prodaja startovala duplo bolje od prethodne igre u serijalu

Ubisoft je saopštio da najnovija Assassin’s Creed igra, već bilježi znatno bolju reakciju publike u odnosu na prethodni dio ove popularne franšize.

Kako je navedeno u saopštenju za medije, Assassin’s Creed Origins je na tržištu startovao “100% bolje u odnosu na Syndicate,” kada se pogledaju prvih deset dana od kako je igra lansirana.

Ubisoft CEO Yves Guillemot, izjavio je da veruje da je “duže vrijeme za razvoj omogućilo developerima da u potpunosti izraze svoju kreativnu viziju.” Guillemot navodi kako ova filozofija kompanije omogućuje Ubisoftu da “u potpunosti iskoristi potencijal svojih franšiza.”

Čitava kompanija inače bilježi porast ukupne prodaje od 65.7% u odnosu na isti period prošle godine, dok raste i ukupna zarada od digitalne prodaje i to za 69.1%.

Još u februaru mjesecu 2016. godine, Guillemot je najavio da će Ubisoft odustati od ciklusa izdavanja nove Assassin’s Creed igre svake godine. Još tada je prvi čovjek velikog francuskog izdavača pričao isto ovo što i danas kaže, da dodatno vrijeme omogućuje da se iskoriste sve nove tehnologije i nove mogućnosti koje su u međuvremenu pridodate u Ubisoftov game engine.