in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Igrači, oprez: Ovako ćete za 20 godina izgledati ako se ne ostavite videoigara

Istraživači napravili karikaturni prikaz

Ovo gore je Michael, amaterski modelirana projekcija gamera u 2040. godini. Michael je nastao kao upozorenje svim igračima koji pretjeruju s igranjem videoigara, a modelirali su ga zaposlenici firme Online Casino.ca koja radi recenzije kasina. Ne znam zašto su se uhvatili gaminga, možda zbog sve veće poveznice nekih igara s kockanjem, ali eto odradili su istraživanje i prema dobivenoj statistici napravili strašilo da bi demonstrirali u što se igrači mogu preobraziti ako ne paze na svoje zdravlje.

U 20 godina intenzivnog igranja videoigara Michael gubi kosu zbog manjka vitamina D i sunčeve svjetlosti, ima podočnjake zbog kronične neispavanosti, pogrbljen je zbog nepravilnog držanja, ima veliki trbuh, zglobovi su mu otečeni, cirkulacija krvi u venama mu je loša, koža mu je blijeda i puna ekcema.

Ovo je, dakako, karikaturni prikaz onoga što bi se dogodilo da vam 20 godina za redom više od trećine dana odlazi na igranje videoigara. I u suštini ništa od ovoga nije laž. Srećom, ništa se od ovoga ne mora obistiniti, a dobra stvar kod ovog upozorenja jest to što nudi savjete kako izbjeći Michaelov scenarij.

Ukratko, radite vježbe razgibavanja i istezanja, svako malo uzimajte pauze i odmarajte oči od ekrana. Pazite što jedete – raznovrsna prehrana pomaže metabolizmu. Pazite kako sjedite i u kakvom vam je položaju vrat/glava dok gledate u ekran. I najvažnije od svega – hidratizirajte svoje tijelo, odnosno budite sigurni da pijete puno vode. I to čiste vode, ne one s okusom ananasa.