in

Kompanija Sony zbog koronavirusa preskače PAX East u Bostonu

U svakom slučaju, epidemija virusa koji je službeno dosad odnio gotovo dvije hiljade života ipak počinje da utječe da događanja

Iako iz Sonyja tvrde da aktualna situacija oko epidemije koronavirusa neće utjecati na proizvodnju i launch PlayStationa 5, aktualna situacija ipak ih je malo prodrmala i natjerala na razmišljanje, koje je opet dovelo do odluke da preskoči nadolazeći PAX East.

Svi su se veselili što ćemo na PAX Eastu konačno ponovno vidjeti The Last of Us: Part II, ali i nadolazeće hitove kao što su Final Fantasy VII Remake ili DOOM Eternal, Sony je ipak odlučio promijeniti planove, otkazavši dolazak na ovaj veliki event, koji se krajem mjeseca održava u Bostonu.

Potvrdu izostanka s PAX Easta, Sony Interactive Entertainment je objavio putem PlayStation Bloga, uz žaljenje i obrazloženje da je takvo što uslijed doista nemilosrdne epidemije COVID-19 virusa ipak najbezbjednija opcija za sve.

Je li Koronavirus doista glavni razlog Sonyjevog izostanka s PAX Easta ili je možda u pitanju nešto drugo, za sada je prilično diskutabilno. U svakom slučaju, epidemija virusa koji je službeno dosad odnio gotovo dvije hiljade života ipak počinje da utječe da događanja na gaming sceni i ako se nešto uskoro ne promijeni, slične situacije bismo mogli viđati sve češće.