in

LOVELOVE

Star Wars Jedi: Fallen Order prodao se iznad svih očekivanja Electronic Artsa

Investitori su odmah pitali je li u pripremi dodatni sadržaj za tu igru.

Glavni financijski direktor Electronic Artsa, Blake Jorgensen, prije tri godine rekao je da linearne single-player igre više nisu popularne odnosno isplative kao prije deset godina.

Jorgensen je zadržao svoj posao nakon fijaska Star Wars Battlefronta II, a prije nekoliko dana očitovao se o financijskim rezultatima u trećem kvartalu fiskalne godine 2020. koja je završila 31. decembra 2019. godine. U tom izvještaju Jorgensen je hvalio linearnu single-player igru kao jednu od najuspješnijih u prošlom kvartalu.

Star Wars Jedi: Fallen Order prodao se u više od osam miliona primjeraka, što je premašilo sva očekivanja mozgova u Electronic Artsu. Naime, oni su očekivali da će se igra prodati u 8 miliona primjeraka do četvrtog mjeseca 2020. godine, no sada su te projekcije podigli na 10 milijuna.

Investitori su odmah pitali čelnike Electronic Artsa je li u pripremi dodatni sadržaj za tu igru. Potvrdnog odgovora nije bilo, ali je svima jasno da ekipi iz Respawn Entertainmenta Star Wars Jedi neće biti zadnja Star Wars igra koju će napraviti.

Prodajni rezultati ukazuju na to da je Star Wars Jedi bio kvalitetna igra. Međutim, najvažnije je od svega što su glavešine u Electronic Artsu shvatili ono što je Ubisoft naučio na teži način: na tržištu ima mjesta za različite igre različitih modela.