in

Novo izdanje originalnog Wastelanda izlazi krajem februara

Sada dok čekamo Wasteland 3, tim, kao i glavni čovjek studija javili su da će nova verzija originala stići veoma brzo

Interplay i Electronic Arts drugog dana 1988. godine ponudili su igračima RPG imena Wasteland. Radilo se o naučno-fantastičnoj igri s otvorenim svijetom čija se priča odvijala u post-apokaliptičnom SAD-u.

Radnja se odvijala 2087. godine, a oni koji su preživjeli nosili su se s posljedicama globalnog nuklearnog rata. Igra je izgledala ovako:

Reditelj i jedan od osnivača Interplaya, Brian Fargo, je 2002. godine odlučio otvoriti svoj studio i nastaviti s razvojem RPG-ova, ali prava na izradu nastavka je inXile Entertainment dobio tek deset godina nakon toga kada su pokrenuli Kickstarter kampanju za Wasteland 2. Sada dok čekamo Wasteland 3, tim, kao i glavni čovjek studija javili su da će nova verzija originala stići veoma brzo.

 

Wasteland Remastered prvi put je spomenut 2018. godine, ali se o njemu nije mnogo znalo. I dalje se ne zna puno, ali ono što se zna je da će 25. februara igra postati dostupna za PC putem Steama, GOG-a i Windows trgovine, te da tim priprema verziju i za Xbox One, što nije čudno, jer je Microsoft, uz nekoliko drugih većih timova, prošle godine kupio inXile Entertainment.

Od poboljšanja i promjena može se očekivati novi izgled, zvuk, muzika i ubacivanje paragrafa u igru, ali će gameplay i dizajn ostati prilično vjerni originalu, kazali su iz razvojnog tima.