in

Kraj za Tetris: EA veliki broj igrica trajno gasi 21. aprila

S obzirom na to da su obje igre serverskog tipa i da zahtjevaju stalnu internet vezu da bi funkcionisale, to znači da igre nakon 21. aprila više uopće neće biti moguće igrati

Kompanija EA, koja je bila jedini licencirani izdavač Tetris originalnih igara potvrdila je za medije šuškanja da se igre Tetris 2011 i Tetris Blitz gase na svim platformama, Windows, Android i iOS.

S obzirom na to da su obje igre serverskog tipa i da zahtjevaju stalnu internet vezu da bi funkcionisale, to znači da igre nakon 21. aprila više uopće neće biti moguće igrati.

Osim pomenute dve igre, biće ugašene i igre Tetris i Tetris Premium, a igre Tetris-a, koje se fizički mogu kupiti u kutijama za PC i konzole biće postepeno sklonjene sa svih tržišta, osim iz Kine, a kupljene igre se mogu igrati normalno, jer za konzole i PC postoje djelovi igre, koji ne zavise od internet veze i servera EA kompanije. Igre Tetris 2011 i Tetris Blitz već su povučene sa prodavnica aplikacija u svim djelovima svijeta, a do 21. aprila korisnici imaju mogućnost da iskoriste sve dodatke, koje su kupili i koje su planirali da kupe.