in

Velika Britanija poštanskim markama odaje počast legendarnim videoigrama

U kolekciji se nalazi ukupno 12 poštanskih markica

Kultne videoigre iz 1980-ih i 1990-ih godina ovjekovječene su na poštanskim markama britanske nacionalne pošte Royal Mail. Najnovija serija kolekcionarskim maraka namijenjena je filatelistima koji su i ljubitelji igara, računalne tehnologije i retro tehnologije Velike Britanije.

Cilj je odati počast industriji igara koja je krajem prošlog stoljeća počela cvjetati u ovoj zemlji, te programerima pionirima koji su tada radili na razvoju igara.

U kolekciji se nalazi ukupno 12 poštanskih markica. Osnovna kolekcija sadrži osam komada s temom izvorno britanskih igara kao što su Worms, Lemmings, Sensible Soccer, Micro Machines ili Wipeout. U dodatnoj seriji je još četiri markice s temom Tomb Raidera koje prikazuju kultni lik Lare Croft u četiri različite avanture.

Dizajneri su se pobrinuli da poznate britanske igre budu na markama zastupljene u raznim izdanjima, od onih za Sega Mega Drive pa do platforme ZX Spectrum ili Amigu.

Ukupna cijena ove kolekcije je 14,25 funti (oko 32 KM) a za sada je ove poštanske marke moguće je tek naručiti, a isporuke bi trebale krenuti od 21. januara.