in

Originalni Gothic dobija preradu – ako igrači to budu htjeli

Ekipa THQ Nordica pripremila je interesantnu strategiju za jednu od igara koje imaju u razvoju. Prošlog vikenda predstavili su preradu Gothica iz 2001. godine, i to kroz dvosatnu demo verziju dostupnu svima koji na Steamu imaju originalni Gothic.

Ključna stvar u svemu tome jest što još nije odlučeno hoće li Gothic remake krenuti u punu produkciju ili će se od projekta odustati. O tome će ovisiti reakcija fanova – ako oni daju zeleno svijetlo, onda će prerade biti, ako ne – ništa od toga.

Za sada je demo prerade izazvao podijeljene reakcije. Jedni su ugodno iznenađeni dok su drugi razočarani jer je igra vidno rađena s konzolama na umu (originalni Gothic bio je ekskluziva za PC). Neki čak tvrde da se ovom preradom uništava duh originalnog Gothica i da to nije smjer kojim bi serijal trebao ići.

Vrijedi napomenuti da u prerađivanju igre ne sudjeluje ekipa Piranha Bytesa koja je i napravila original, premda su oni dio THQ Nordica. Kako objašnjava ta izdavačka kuća, Piranha Bytes radi na drugom projektu kojega će predstaviti 2020. godine, a to je vrlo izgledno potpuno nova igra iz Gothic serijala.