in

Nove igre: Sedmica za velike franšize – Star Wars i Pokemoni

Tvorci nekadašnje hit avanture Runaway vraćaju se s adaptacijom španjolskog stripa Blacksad. Igra prati naslovnog junaka tokomm pedesetih godina u New Yorku, detektiva koji mora riješiti slučaj sumnjivog ubistva. Blacksad: Under the Skin trebao bi biti mješavina detektivskih igara kao što su L.A. Noire i The Wolf Among Us, a igrače će kroz QTE sekvence i mogućnost izbora voditi prema jednom od šest mogućih završetaka priče.

Historija nije najzabavniji predmet u školi, ali je Age of Empires II zato jedna od najzabavnijih historijskih igara koje možete zaigrati. Definitive izdanje ove 20 godina stare strategije obećava ljepšu prezentaciju s novim animacijama, poboljšanu inteligenciju protivnika te dodatnu kampanju s civilizacijama poput Bugara i Tatara. Igrače čeka naprednija igra, ali zapravo najviše raduje što je to još uvijek dobri stari Age of Empires u kojemu logika nije historijski utemeljena kao činjenica.

Pokemon Sword & Shield upoznat će igrače s osmom generacijom Pokemona i potpuno novom regijom zvanom Galar. Tu će borbe moći voditi u Dynamax i Gigantmax formama koje povećavaju Pokemone na veličinu Godzille, a to znači da se vraćaju i Pokemon dvorane koje su nestale u prethodnim igrama. Nažalost, bit će ovo prva Pokemon igra u kojoj ih nećete moći uhvatiti sve, ali će se u igri ionako naći više Pokemona nego što ih vi možete nabrojati.

Već devet godina nismo imali poštenu single-player igru u svijetu Star Warsa, a to je previše vremena i Sila je već dovoljno jaka da se to promijeni. Star Wars Jedi: Fallen Order dolazi iz ruku od iskusne ekipe Respawn Entertainmenta, a napokon igrače vraća u ulogu Jedija. Preciznije rečeno, igrat će se s mladim Padawanom Calom Kestisom koji će bježati pred Vaderovim lovcima, a u toj avanturi posjetit ćemo nekoliko planeta i vidjeti neke poznate likove iz Star Wars univerzuma. Najviše veseli što će igra biti metroidvania stila, slično kao zadnji God of War. To govori da neće biti kratkog trajanja, a neće biti ni skroz linearna kao neke prijašnje Star Wars igre.

Ostale igre koje izlaze:
12. 11. Rune II (PC)
14. 11. Bee Simulator (PC, PS4, XBO, Switch)
15. 11. Astroneer (PS4, XBO)
15. 11. Golem (PS VR)
15. 11. Sparklite (PC, PS4, Switch)
15. 11. Terminator: Resistance (PC)