in

Ubisoft odgodio izlazak tri igre

Ne dešava se često da se u istom danu odgode četiri visokobudžetne igre. To se upravo desilo jučer, 24. oktobra. Prvo se saznalo da će The Last of Us Part II izaći tri mjeseca kasnije nego je bilo planirano, a sad je francuska izdavačka kuća Ubisoft odgodila izlazak čak tri igre. Žrtve odgoda su Watch Dogs Legion, Rainbow Six Siege te Gods & Monsters.

Sve te igre trebale su izaći prije ili početkom proljeća. Watch Dogs Legion bio je najavljen za 6. mart, Gods & Monsters za 25. februar, a Rainbow Six Quarantine za proljeće 2020. Sada su pak prebačene na Ubisoftovu fiskalnu godinu 2020./2021. koja počinje u četvrtom mjesecu. Konkretni datumi se ne spominju, tako da je moguće da igre budu odgođene sve do kraja 2020., možda čak i za 2021., iako je to manje vjerovatno.

Ubisoftov predsjednik Yves Guillemot poručio je kako tim igrama treba više vremena da se dostave optimalna iskustva za igrače, ali u sjeni odgode zapravo se nalazi dosta loša godina za Ubisoft. Dok su u 2018. pokupili ozbiljnu zaradu uz Far Cry 5 i Assassin’s Creed Odyssey, u 2019. nisu uspjeli ponoviti taj rezultat. Prvo im The Division 2 nije ostvario ono što su finansijski očekivali, a potom je došao nesretni Ghost Recon Breakpoint, jedna od najlošije ocijenjenih Ubisoftovih igara ove generacije.