in

The Outer Worlds će na PlayStationu izgledati lošije nego na Xboxu

One koji su se radovali igranju novog naslova tvoraca Fallout: New Vegasa na PlayStation 4 Pro konzoli, čekaju ih loše vijesti. Naime, otkriveno je kako The Outer Worlds na Sonyjevoj konzoli neće dobiti poseban tretman te će izgledati isto i na osnovnom modelu i na snažnijem Pro modelu konzole.

I ne bi to bilo toliko sporno da igra na konkurentnoj Xbox One X platformi ne dobiva 4K Ultra HD podršku te će izgledati znatno bolje nego po defaultu. Ovako to izgleda kao da će vlasnici PS4 Pro konzole dobiti grafički inferiorniju verziju igre u usporedbi s vlasnicima Xbox One X konzole.

Zanimljivo je to jer je izdavač igre Private Division, odnosno 2K Games, a njima nije u interesu da im igra ima takve razlike među platformama. No, tvorci igre sada su u vlasništvu Xbox Game Studiosa, odnosno Microsofta, i jasno je otkud je ta odluka došla. Koliko god Microsoft bio otvoren za ideju da njihove igre budu dostupne i na drugim platformama, čini se da nisu zainteresirani za to da te igre budu jednako dobre kao i na Xboxu.