in

PlayStation započeo borbu protiv klimatskih promjena

Sony je najavio plan za borbu protiv klimatskih promjena – “Playing For The Planet”. Objavljeno je i partnerstvo sa UN-om i pokrenuta nova inicijativa s njihovim Odborom za okoliš.

Kako je rekao predsjednik PlayStationa, Jim Ryan, kompanija pokušava smanjiti utjecaj na okoliš. Kasniji PlayStation 4 modeli imali su smanjenu količinu potrošnje struje, a čini se da će ”petica” biti više ”eco-friendly”. Prema Ryanovim riječima, sljedeća PlayStation konzola imat će mogućnost pauziranja gameplaya s puno manjom potrošnjom energije od PlayStationa 4.

– Ako samo milionn naših korisnika pokrene ovu mogućnost na svojim konzolama, sačuvat ćemo približno isto struje koliko se prosječno troši u 1.000 američkih domova – rekao je Ryan.

Također je obećano da će se pratiti koliko PlayStationovi projekti i data centri ostavljaju tragove otiska ugljika, a posvetiti će se dosta vremena edukaciji ljudi o klimatskim promjenama.

– Posvećeni smo radu sa stručnjacima za klimatske promjene, s kojima ćemo pomoći razviti edukacijske programe i poticati developere da uključuju teme zaštite okoliša i samoodržavanja u svojim igrama. Također ćemo istražiti potencijale PS VR aplikacija kako bi mogli podići svijest o klimatskim problemima – istakao je Ryan.

Budući da Sony i PlayStation jesu jedni od aktera unutar industrije koji su do sada dosta utjecali na onečišćenje, ovo je svakako hvalevrijedna akcija, iako pitanje ostaje da li se moglo još više s obzirom na level alarmantne situacije vezane za klimatske promjene.