Promo
in

WoW Classic ruši rekorde gledanosti na Twitchu, danas će biti dodano još servera

Prije petnaest godina, kada je i orginalni World of Warcraft lansiran, na gaming sceni nije bilo streamera, influencera ni HCL-a.

Danas je to drugačije, a najbolje to oslikava primjer WoW Classica koji je sinoć lansiran u ponoć te je udahnuo novi život u pluća starog MMORPG kralja.

Još nije poznato koliko je igrača tačno pohrlilo nazad u Azeroth, ali se zna da je na Twitchu igru istovremeno pratilo 1,1 milion gledatelja. Nije to apsolutni rekord platforme jer su neki esports turniri bili još gledaniji, ali je rekord za lansiranje jedne igre. Posebno kada se doda činjenica da je ista ta igra stara 15 godina.

Da stvari budu interesantnije, WoW Classic uspio je privući toliko gledatelja usprkos činjenici da su streameri čekali dosta dugo da uđu u samu igru jer su službeni serveri bili pretrpani.

Zanimljivo je, također, da su se na igranje WoW Classica sada prebacili i streameri koji inače ne igraju ovaj tim igrica.

Trenutno svi u Classicu kreću od nule i streameri moraju uložiti jako puno vremena da bi se izdvojili iz gomile. Tome u prilog ne ide ni činjenica da je velika navala igrača prouzrokovala to da igra ne može dovoljno brzo stvoriti potrebnu količinu neprijatelja za sve igrače.

U Blizzardu su poručili da će tokom današnjeg dana dodati još servera kako čekanja na ulazak ne bi bila duža od sat.