Foto: Printscreen
in

Jedan od omiljenih kreativnih aspekata World of Warfcrafta ipak neće biti dio WoW Classica

Provedete li dovoljno dugo vremena u nekoj igri, sigurno ćete pronaći maštovite načine da se dodatno zabavite. To je svakako slučaj s World of Warcraftom koji je jedna od najigranijih igara svih vremena. Kako su se igrači u začecima te igre zabavljali? Naravno, pisanjem poruka sačinjenih od kostura vlastitih mrtvih tijela. Još jedan normalan dan u World of Warcraftu, piše hcl.hr.

Prije pojave brojnih ekspanzija, tijela igrača bi se nakon njihove smrti pretvorila u kostur.

Isti bi se na toj lokaciji zadržao dovoljno dugo da se do njega nekoliko puta vratite i umrete ponovno te tako pažljivim pozicioniranjem ispišete željenu poruku. Iako je mogućnost brzo uklonjena, nada u njen povratak se vratila najavom World of Warcrafta Classica.

Ta inačica igre trebala bi u potpunosti prenjeti doživljaj igranja World of Warcrafta iz davne 2004. godine, a mnogi su se nadali i povratku ove nadasve kreativno izražajne aktivnosti.

Nažalost, ali i potpuno očekivano, ta mogućnost ipak neće biti dio nadolazeće igre. Razlog tome je isti kao i prilikom njenog prvog uklanjanja – mogućnost pojave reklama, eksplicitnog sadržaja, govora mržnje i raznih negativnosti koje je bilo gotovo nemoguće moderirati i sankcionirati. WoW Classic izlazi 27.08., no kome se uopće igra sada kada znamo kako neće vjerno prenjeti originalno WoW iskustvo