in

Football Manager 2019 srušio sve rekorde serijala

Football Manager serijal raste iz godine u godinu pa je tako FM 2019, najpopularnija igra u historiji serijala. Neki će reći igra, neki način života, ali činjenica je da je Football Manager duboko ukorijenjen u sam sport koji toliko uspješno simulira.

Treneri, nogometaši, vrhunski klubovi na ovaj su ili onaj način povezani s Football Managerom. Nekima služi kao dobra vježba, nekima za istraživanje novih talenata, a klubovi njegovu bazu plaćaju kako bi je koristili kao temelje za vlastitu. Ništa nije nastalo preko noći. Serijal kakav danas poznajemo nastao je 2004. nakon što se Sports Interactive odvojio od izdavača Eidos Interactivea. Tako su developeri kultnog Championship Managera nastavili raditi ono što najbolje znaju.

Jednog vikenda u maju ove godine Football Manager 2019 istovremeno je igralo više od 70 hiljada igrača, odnosno 40 posto više nego prošle godine, čime je srušen i rekord serijala. FM 2019 je najprodavanija i najigranija igra Sports Interactivea. Kakav status uživa Football Manager, otkriva i činjenica da realno nema konkurenciju. Kada nekom kažete da igrate menadžer, točno se zna o čemu se govori.