in

Službeno najavljen Baldur’s Gate 3: Igra vjerna tradiciji svog serijala

Belgijski Larian Studios priprema nam Baldur’s Gate 3, nastavak fantastičnog RPG serijala s kraja devedesetih. Igra je najavljena za PC i Google Stadia platformu, a vraća nas u Forgotten Realms. Ondje baš i nije veselo  – zemlju preuzimaju tzv. Mind flayeri, i to na prilično brutalan način, što će vam demonstrirati prvi trailer za igru.

Baldur’s Gate 3 bit će igra vjerna tradiciji svog serijala, kažu nam tvorci Divinityja koji također ima nekih poveznica s D&D svijetom. Za Baldur’s Gate 3 odlučili su koristiti pravila pete edicije D&D-a, ali ne doslovce – negdje će ipak učiniti iznimke kako bi igra bila zanimljivija za igranje.

Za sada ne znamo kako će borba biti izvedena, ali znamo da će biti timska, što je očekivana osnova za Baldur’s Gate. Primarno će to biti avantura za jednoga igrača, ali spominje se i mogućnost igranja u multiplayeru. Doduše, detalji o svemu tome još uvijek su šturi, ali oprostit ćemo im jer je trailer impresivan, nevezano za to što igra u konačnici neće izgledati kao na prikazanom. (hcl.hr)