in

Stari mobiteli vrijede više nego što mislite, ovo su najtraženiji

Ako imate u ladici stare mobitele, nemojte ih bacati jer bi mogli vrijediti stotine eura, a neki i hiljade.

Postoje dugotrajni modeli koji su s vremenom dobili na vrijednosti, što se može zaključiti pregledom cijena na eBayu ili na stranicama poput Vintage Mobilea

Donose i popis mobitela koji su najpoželjniji među kolekcionarima.

1. Nokia 3310 za kolekcionare danas vrijedi 20 do 40 eura, no vrijednost se penje i do 130 eura ako je opremljena svim dodacima i originalnom kutijom.

2. Nokia 8810 iz 1998. (ispravna) može se kolekcionarima prodati za stotinjak eura, a ako je opremljena pakiranjem, cijena se može povećati čak i do 700 eura.

3. Nokia E90 komunikator, s povećanom tipkovnicom za poruke, može se prodati za nekoliko stotina eura. Ako Nokia E90 vrijedi barem 100 eura, Nokia 9000 ide i do nekoliko stotina.

4. Ericsson T10 iz 1998. godine, DualBand mobitel s vanjskom antenom, u dobrom stanju i ispravan može doseći do 2.000 eura.

5. Apple iPhone 2G, prvi iPhonea u historiji, poznat i kao iPhone EDGE, predstavljen je 2007. godine, imao je Wi-Fi i Mobile. U tom slučaju vrijednost se kreće od 1.000 eura naviše, pogotovo ako je još u funkciji.

6. Motorola StarTAC iz 1996. kojoj danas cijena prelazi 100 eura, a stariji (i u dobrom stanju) modeli vrijede najviše.

7. Motorola Razr V3 za kolekcionare može vrijediti i pedesetak eura, ali ona s potpisom D&G zna vrijediti i više od 150 eura.

8. Motorola DynaTAC 8000x iz 1994. trenutno ima najveću vrijednost za kolekcionare koji su spremni potrošiti i do 1.500 eura za nju, dok prototipovi mogu vrijediti mnogo više.

Back to Top

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website. %privacy_policy%

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.

Send this to a friend