in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Pronađena izgubljena tašna iz 1957. u školi: Potomci otkrili šta se nalazi u njoj

Otkrivena je misterija sadržaja tašnice nađene u prostoru između ormara i zida u jednoj srednjoj školi

Otkrivena je misterija sadržaja tašnice nađene u prostoru između ormara i zida u jednoj srednjoj školi u Ohaju, u SAD, piše CNN.

Ružičastu tašnicu prekrivenu prašinom, otkrio je prošle godine Čes Pajl, upravnik Srednje škole Nort Kanton, kada je popravljao oblogu ormara. Sada je Školski okrug objavio fotografije davno izgubljene tašnice, i kako je pokušao da nađe vlasnicu.

Poslije istrage arhive, škola je utvrdila da je tašnica pripadala nekadašnjoj učenici Pati Ramfola, koja ju je izgubila 1957. godine.

Ramfola je umrla 2013. godine, a škola je našla njenu djecu.

Njeno petero djece je zajedno otvorilo tašnicu da bi vidjelo detalje iz života svoje majke dok je bila tinejdžerka, piše u objavi škole na Facebooku.

Sadržaj tašnice je na društvenim mrežama objelodanjen u četvrtak, kao ilustracija života američkih djevojaka 1950-ih godina. Kao i mnoge druge, Ramfola je nosila češalj i šminku – puder i ruž za usne nijanse “pastelno roze”.

U torbici su bile i žvakaće gume i njene članske karte u lokalnoj biblioteci, u Omladinskoj organizaciji YMCA i u Organizaciji američkog Crvenog krsta za đake. Bilo je i nekoliko crno-bijelih fotografija porodice i prijatelja kao i jednog psa, od čega jedna još iz 1950. godine.

– Za Pati. Srećno slatkoj djevojci i prijateljici. Boni- piše na jednoj od fotografija. Imala je u tašni i raspored srednjoškolskih utakmica američkog fudbala iz 1956. godine, i obilježila je neke utakmice. U tašni je bilo i novca – 26 centi, što je posebna uspomena za njenu djecu.

-Svako od njeno petoro djece čuva po jedan novčić u znak sjećanja na svoju majku- objavio je Školski okrug.

Ramfola je srednju školu završila 1960. godine i postala učiteljica. Udala se 1980. godine, a njen suprug je umro prije nje.