in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Ovo su tri najbizarnija otkrića na planeti Zemlji koja se ne mogu objasniti

Moramo priznati da je naša planeta daleko bizarniji nego što bi bilo iko od nas mogao i zamisliti

Moramo priznati da je naša planeta daleko bizarniji nego što bi bilo iko od nas mogao i zamisliti. Postoji bezbroj otkrića koja su pronađena širom svijeta ali koji se i dalje opiru objašnjenima.

Neka od otkrića označena su kao nemoguća ili su ih kategorizirali kao rezultat prevare, samo zato jer ih nije moguće objasniti.

Međutim, samo zato što je nešto neobično i nemoguće objasniti, ne mora nužno i biti prevara. Neke stvari su jednostavno neobjašnjive jer naučnici koji ih pokušavaju odgonetnuti istraživanju pristupaju ‘zatvorenog uma’.

Kako bi se u potpunosti razumjelo sve ono što prkosi našim objašnjenjima, moramo biti spremni prihvatiti da je sve moguće.

Kandža s Novog Zelanda

Ova fascinantna kandža otkrivena je u špiljama planine Owen na Novom Zelandu. Kandža, izuzetno dobro očuvana, vjeruje se da je pripadala ptici koja je izumrla prije cca 3000. godina.

Ptica koja nije imala sposobnost letenja nekako je izumrla, unatoč činjenici da je imala prilično impresivne kandže.

Kako prenosi FreshPress.info, priča iza otkrića podsjeća na klasični horor film. Prvi put kandža je otkrivena u pećini koja se nalazila na sasvim drugoj lokaciji davne 1863. godine od strane Jamesa Campbella. Kasnije, bez ikakvog racionalnoj objašnjena, uzorak je nestao na nekoliko godina, sve dok se ponovo nije pojavio i bio prodan direktoru Dominion muzeja u Wellingtonu od strane Campbellovog pra-praunuka.

Od kandži do gigantskih prstiju

Prst dužine 38 centimetara pronađen u Egiptu.

Ovo je, bez imao sumnje, jedno od najčudnijih otkrića u Egiptu. U stvari, davne 1988. godine, jedna od vodećih europskih novinskih agencija (Bild.de) objavila je članak upravo o gigantskom, zagonetnom prstu.

Prema mnogima, taj prst je rezultat prevare, ali testovi, x-ray fotografije i potvrda o autentičnosti govori sasvim drugačiju priču.

Ostaci ovog prsta su impresivni. U pitanju je veliki mumificirani, humanoidni prst dužine od 38 centimetara. Istraživači iz Egipta vjeruju da je prst pripadao biću koje je moralo biti preko 5 metara visoko. Samo nekoliko ljudi imalo je priliku fotografirati ovaj nevjerojatan artefakt u 1988. godini.

U razgovoru za Bild.de, Gregor Sporri, koji je i pronašao prst, izjavio je:

– To je bio duguljast paket, koji je mirisao po plijesni – rekao je Sporri, kada je ispričao svoju priču javnosti 2012. godine.

– Bio sam potpuno zaprepašten kada sam vidio tamno smeđi divovski prst. Bilo mi je dozvoljeno da ga uzmem u ruku i fotografiram. Pored prsta postavio sam novčanicu, tek toliko da bi se lakše mogla vidjeti većina ovog prsta. Prst je zakrivljen, otvoren i prekriven suhim plijesni- pojasnio je.

Istraživači su imali podijeljena mišljenja kada je u pitanju ova misteriozna, drevna relikvija. Najveći problem je u tome što se prst ne uklapa ni u jednu konvencionalnu teoriju iznesenih od strane arheologa ili historičara.

Velika Sfinga: Misterija kojoj nema kraja

Velika Sfinga u Gizi je možda najzagonetniji spomenik na Zemlji. Zašto? Pored svih spomenika pronađenih u Egiptu, Velika Sfinga je bez sumnje jedan od najzagonetnijih struktura koje apsolutno nitko nije mogao u potpunosti objasniti.

Niko ne zna koliko je Sfinga stara! Niko ne zna ko ju je sagradio i zašto! Niko ne zna što sadrže ogromne komore, šupljine i tuneli ispod Sfinge.

Starost je vjerovatno najspornija, kada je u pitanju Sfinga. Neki tvrde da struktura datira iz vremena drevne egipatske civilizacije, dok drugi tvrde da je starija i od spomenute drevne egipatske civilizacije te da je stara najmanje 800.000 godina.

Sfinga pokazuje jasne znakove erozije. S tim u vezi, mnogi naučnici tvrde da je Giza nekada bila potopljena vodom.

Zapratite nas na Facebook stranici: Noob.ba