in

FIFA traži saradnike: Sudjeluj u stvaranju najpopularnije nogometne igre

Smatrate da neki nogometaš u FIFA-i 19 nije dobio zaslužene ocjene ili da igrači nekog kluba nisu dobro prezentirani? Sada na to možete i sami utjecati. EA Sports traži skaute koji će im pomoći u osvježavanju i održavanju ogromne baze podataka u FIFA-i.

EA Sports širi svoju zajednicu za prikupljanje podataka za FIFA serijal. Traže se nogometni znalci koji će davati povratne informacije za pojedine klubove i nogometaše, one koje najbolje poznaju i konstantno prate, na temelju kojih će EA Sports potom balansirati igru i osvježavati bazu podataka. Posao je čisto volonterski, ali unutar zajednice za prikupljanje podataka postoje i plaćene pozicije na ograničeno vrijeme, poput one urednika podataka. Na službenoj stranici se navodi kako je ovo sjajna prilika da iskoristite svoju ljubav prema nogometu i imate utjecaj na FIFA igre.

Proces prijave prilično je jednostavan. Na službenoj stranici prihvatit ćete uvjete korištenja, ispuniti svoje podatke te odgovoriti na neka poprilično jednostavna pitanja: “Koji vam je omiljeni klub?” “Koliko ste vremena spremni posvetiti projektu?” i slično. Potom ćete pričekati da EA Sports pregleda vašu prijavu i javi vam jeste li primljeni. U svakom trenutku možete odustati od rada na projektu.
FIFA 19 sadrži podatke za više od 700 ekipa i na hiljade igrača, od kojih svaki ima detaljne ocjene za vještinu i svaki pojedini atribut. Ogromna je to baza podataka i njeno održavanje nije nimalo lak posao. Iako se ta baza ne može mjeriti s onom Football Managera, ipak se radi o impresivnoj količini podataka koju koriste i nogometni klubovi. Neki su javno rekli da igrače pretražuju i u popularnim igrama, a neki su i kupili baze popularnih igara kako bi na temelju njih mogli izgraditi vlastite.  (Index.hr)