in

Kreće liga u PES-u 2019 u kojoj će se natjecati Barcelona, Schalke 04 i Monaco

Projekt koji je najavljen prije više od godinu dana napokon kreće u realizaciju. Objavljeni su detalji o eFootball.Pro League natjecanju, čije je osnivač i predsjednik branič Barcelone Gerard Piqué. Pokušaj je to odgovora Konamija na FIFA esport.

U eFootball.Pro League natjecat će se Barcelona, Monaco, Schalke 04, Celtic, Boavista i Nantes. Igrat će se dva na dva, a natjecanje koje počinje 2. decembra sastojat će se od triju faza. Mečevi će se igrati subotom ili nedjeljom s prijenosom na Twitch.tv platformi. Regularni dio sezone završava u aprilu.

Cilj eFootball.Pro League je napraviti esport ligu u PES igrama po uzoru na one nogometne. Nadaju se kako će se u budućnosti pridružiti još više klubova te da će korak po korak uspjeti ostvariti cilj.

Međutim, Electronic Arts je s FIFA-om već u tome uspio. FIFA Global Series otvara mogućnost natjecanja za igrače koji predstavljaju nogometne klubove, ali i esport timove. Cijeli esport sustav kvalitetno je razrađen kako bi svatko dobio svoju priliku, a završnica je FIFA eWorld Cup, na kojem se najbolji igrači na svijetu bore za glavnu nagradu od 250 hiljda dolara. Želi li se Konami sa svojim natjecanjem barem približiti tome, čeka ih nekoliko godina napornog rada i dokazivanja.

(Index.hr)